Dio obitelji Spada se već nalazi po zatvorima zbog iznuda, krijumčarenja, korupcije (FOTO: Screenshot)
Dio obitelji Spada se već nalazi po zatvorima zbog iznuda, krijumčarenja, korupcije (FOTO: Screenshot)

Novinar je od Roberta Spade pokušavao doznati je li njegova obitelj doista vezana uz desničarsku organizaciju koja je dobila značajnu podršku na regionalnim izborima u Ostiji.


Roberto Spada, član zloglasne talijanske obitelji čiji se članovi nalaze po zatvorima ili istragama zbog iznuda, korupcije i krijumčarenja drogom, pretukao je u nedjelju novinara postaje RAI usred razgovora.

Novinaru Danieleu Piervincenziju slomio je nos udarcem glavom u glavu, a snimka je otkrila da ga je izudarao i nekakvom šipkom nalik pendreku, odnosno da je batina dobio i snimatelj Edoardo Anselmi.

Piervincenzi je od Spade uporno pokušavao dobiti odgovor je li njegova obitelj doista vezana uz desničarsku organizaciju CasaPound koja je dobila devet posto podrške na regionalnim izborima u obalnom gradiću Ostiji nadomak od Rima, pa završio krvav jer je bio, kako je to opisao Spada, naporan i drzak.

"Piervincenzi me sat i pol ispitivao jedno te isto pitanje unatoč tome što sam mu dao do znanja ne želim s njim razgovarati. Uz to je silom ušao u moj boksački klub i isprepadao mi je sina", napisao je na Facebooku Spada, koji je u četvrtak poslijepodne zbog nanošenja tjelesnih ozljeda uhićen.

U međuvremenu se oglasio i rimski gradonačelnik Virginia Raggi koji je osudio napad, a reagirali su i čelnici CasaPounda koji su se ogradili od Spade i njegove obitelji.