Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinar je od Roberta Spade pokušavao doznati je li njegova obitelj doista vezana uz desničarsku organizaciju koja je dobila značajnu podršku na regionalnim izborima u Ostiji.


Roberto Spada, član zloglasne talijanske obitelji čiji se članovi nalaze po zatvorima ili istragama zbog iznuda, korupcije i krijumčarenja drogom, pretukao je u nedjelju novinara postaje RAI usred razgovora.

Vezani članci Oduzeto oružje u Kninu Zaštitari pretukli maloljetnika, ima potres mozga i rane po glavi, jedan od njih policiji predao nevjerojatan arsenal oružja Slika nije dostupna Pao talijanski 'gospodar vjetra', zaplijenili mu više od milijardu eura

Novinaru Danieleu Piervincenziju slomio je nos udarcem glavom u glavu, a snimka je otkrila da ga je izudarao i nekakvom šipkom nalik pendreku, odnosno da je batina dobio i snimatelj Edoardo Anselmi.

Piervincenzi je od Spade uporno pokušavao dobiti odgovor je li njegova obitelj doista vezana uz desničarsku organizaciju CasaPound koja je dobila devet posto podrške na regionalnim izborima u obalnom gradiću Ostiji nadomak od Rima, pa završio krvav jer je bio, kako je to opisao Spada, naporan i drzak.

"Piervincenzi me sat i pol ispitivao jedno te isto pitanje unatoč tome što sam mu dao do znanja ne želim s njim razgovarati. Uz to je silom ušao u moj boksački klub i isprepadao mi je sina", napisao je na Facebooku Spada, koji je u četvrtak poslijepodne zbog nanošenja tjelesnih ozljeda uhićen.

U međuvremenu se oglasio i rimski gradonačelnik Virginia Raggi koji je osudio napad, a reagirali su i čelnici CasaPounda koji su se ogradili od Spade i njegove obitelji.