Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo od srčanog udara

Umrlog putnika na kruzeru stavili u hladnjak za piće, tijelo se raspalo: Udovica utužila pozamašnu svotu za duševne boli

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Marilyn Jones i njezina obitelj tuže Celebrity Cruises zbog, kako navode, lošeg postupanja s tijelom njezina preminulog supruga Roberta Jonesa. Jones je preminuo od srčanog udara 15. kolovoza prošle godine na kruzeru Celebrity Equinox.

Marilyn Jones s obitelji tuži Celebrity Cruises zbog, kako je navela u tužbi, lošeg postupanja prema tijelu njezina preminulog supruga. Robert Jones preminuo je nakon srčanog udara u kolovozu prošle godine na brodu Celebrity Equinox.

Jonesovo tijelo gotovo tjedan dana bilo je pohranjeno u hladnjaku koji se inače koristi za piće umjesto u pravilno ohlađenoj mrtvačnici, što joj je bilo obećano. Tijelo je postalo napuhnuto i pozelenjelo je, a obitelj nije mogla imati sprovod s otvorenim lijesom.

"To je bio dugogodišnji obiteljski običaj i Robertova obitelj željela je pogreb s otvorenim lijesom", navodi se u tužbi. Marylin Jones, njezine dvije kćeri i troje unučadi traže odštetu od milijun dolara.

Članovi posade joj dali na izbor dvije opcije

U tužbi se navodi da su članovi posade kruzera udovici dali dvije opcije: prva je bila da se tijelo s kruzera skine na sljedećoj postaji i Portoriku ili druga opcija - da se pohrani u mrtvačnicu dok se kruzer ne vrati u Fort Lauderdale za tjedan dana. Zbog sličnih slučajeva većina kruzera ima mrtvačnicu.

Pročitajte i ovo Ocean Viking Pet dana u nevolji Medicinski brod spasio 29 migranata i otkrio jezivu činjenicu: "Premda su bile svjesne težine situacije, pomorske vlasti nisu pomogle osobama u čamcu"

Da je izabrala skidanje tijela u Portoriku, Jones bi morala biti uz tijelo i dodatno organizirati prijevoz za preminulog supruga i sebe natrag na Floridu. Rečeno joj je i da bi lokalne vlasti mogle tražiti obdukciju, što bi dodatno usporilo njezin povratak kući. 78-godišnja Jones odabrala je mrtvačnicu na kruzeru, piše ABC News.

Tijelo pronašli u hladnjaku za piće

U tužbi se navodi da tijelo nije pohranjeno u mrtvačnici. Kad je kruzer uplovio, zaposlenik pogrebnog poduzeća i zamjenik šerifa okruga Broward pronašli su mrtvačnicu koja nije bila u funkciji. Tijelo je bilo u hladnjaku za piće u vreći na paletama, navodi se u policiji.

Pročitajte i ovo Američki ratni brod USS Milius Rutinski tranzit Nove tenzije: Američki ratni brod plovio kroz Tajvanski tjesnac kao odgovor na vojnu vježbu Kine

Temperatura u hladnjaku nije bila dovoljno niska za pohranjivanje tijela pa je ono bilo u "poodmaklom stanju raspadanja". "Oduzeli su mu dostojanstvo ostavivši ga da se raspada u hladnjaku za piće", navodi Jonesova udovica u tužbi.

Celebrity Cruises odbio je komentirati slučaj. Pozvao se na osjetljivost slučaja i poštovanje prema obitelji. Celebrity Equinox, koji cijele godine krstari Karibima, isplovljava iz Malte i može prevesti gotovo 3000 putnika i 1200 članova posade.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene