Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rimljani ga prozvali ružnim

Kritike spomeniku pape Ivana Pavla II: Ružan je i podsjeća na Mussolinija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi spomenik u čast Papi Ivanu Pavlu II. podignut u Rimu postao je predmet svađe.

Vatikan je u komentaru umjetničkog djela, smještenog na trgu pokraj željezničke postaje izvan Rima, rekao kako kip nije dostojan Ivana Pavla II, piše AP. Velik broj građana Rima zajedno s turistima izjavio je kako kip Pape, koji u znak dobrodošlice drži ispruženu ruku, više nalikuje na talijanskog fašističkog vođu Benitu Mussolinija.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u Italiji Trkača do smrti izgrizli rotvajleri: Pronašli ga u parku, imao je duboke rane na licu i rukama Spomenik voljenom automobilu - 3 Svi ga imali Imoćani na ulazu u grad postavljaju neobičan spomenik: Desetljećima je to bio simbol uspjeha

'Kako su Papi koji je toliko dobroga napravio mogli dati glavu fašiste', pita se 71-godišnji Antonio Lamonica. Njegova supruga je dodala kako je kip stvarno ružan. 'Sramotno je da je tako velik i ružan kip postavljen na mjestu na kojem svakodnevno prođe stotine ljudi. Zaista je sramotno', rekao je jedan stanovnik Rima.

>> VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim

Sam je Vatikan kritizirao djelo, iako je komisija za kulturu odobrila postavljanje kipa, piše Telegraph. Rad je djelo talijanskog umjetnika Oliviera Rainaldija koji više od 30 godina radi za Vatikan. Vatikanske novine L'Osservatore Romano objavile su kako petmetarski kip samo u malom djelu odaje počast Papi. 'Želio sam stvoriti nešto suvremeno radije nego djelo u stilu iz 19. stoljeća', rekao je kipar, koji se nije nadao navali negativnih kritika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene