Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset aviona Airbus A380 moraju proći kontrolu zbog mogućih pukotina u krilima.


Dvadeset aviona Airbus A380 moraju proći kontrolu zbog mogućih pukotina u krilima, javila je europska agencija za sigurnost letova (EASA).

Vezani članci Ilustracija Zbog njih je u sezoni požara kasnio remont kanadera, a sada su radnicima isplatili nagrade za uspješno obavljen posao Slika nije dostupna VIDEO Avioni se sudarili krilima!

EASA navodi kako će trećina trenutačne flote morati proći 'vizualnu inspekciju' u potrazi za pukotinama u krilima.

Nekoliko aviona, koji su prošli više od 1800 letova trebat će proći ovu inspekciju u roku od četiri dana, rečeno je.

U Airbusu kažu da pukotine nisu trenutačni alarm za sigurnosnu uzbunu, nego samo znak da će navedeni avioni morati na popravak.

Problemi bi mogli pogoditi avione kojima upravljaju Singapore Airlines, Emirates i Air France.

Agencija navodi kako se pukotine pojavljuju kod aviona koji su 'preletili' određeno vrijeme. U ovom slučaju, to je više od 1800 letova.

'Ovo bi stanje, ako se ne otkrije i ne sanira na vrijeme, moglo utjecati na sigurnost aviona', rečeno je u agencijskoj direktivi za provođenje ove sigurnosne provjere.

Ovo je već druga serija pukotina pronađena na krilima A380 aviona. Prva, koja je bila manje ozbiljna, bila je uzrokovana problemima s njihovim Rolls Royce motorom, u studenom 2010. godine. To je za sobom povuklo detaljniju provjeru ostalih aviona na kojima su onda također pronađene pukotine.

Avioni koji su prešli više od 1800 letova su najhitniji za provjeru, dok će se provjera onih s između 1300 i 1800 letova provesti kroz šest tjedana, piše BBC.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju