Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježena tri pokušaja

Krijumčari ultralakim letjelicama prevoze marihuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krijumčari su posljednjih mjeseci učestalo pokušavali ultralakim letjelicama krijumčariti marihuanu preko meksičko-američke granice, priopćila je policija u Arizoni.

Posljednjih mjeseci policija je zabilježila tri takva pokušaja koja su neslavno završila za krijumčare. Jedan je uhićen nedaleko od Marane, jugozapadno od Tucsona, jedan je pao i poginuo u polju salate, a treći je udario u dalekovod i ostao paraliziran.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

Letjelo se uglavnom noću, a pošiljke marihuane težile su i do 100 kilograma. Pretpostavlja se da su ta tri slučaja samo dio 'prekograničnog prometa' ultralakim letjelicama - motornim zmajevima i zrakoplovima čiji se trup sastoji od aluminijskih cijevi presvučenih platnom.

'Ako karteli osjete da su uspješni, nastavit će s tim', kazao je posebni agent Rick Crocker iz imigracijske i carinske službe u Tucsonu. Američki agenti kažu da teret od 75 do 100 kilograma marihuane nije toliko isplativ ali da pokazuje domišljatost krijumčara koji su suočeni sa sve obuhvatnijim nadzorom meksičko-američke granice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene