Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krijumčari su posljednjih mjeseci učestalo pokušavali ultralakim letjelicama krijumčariti marihuanu preko meksičko-američke granice, priopćila je policija u Arizoni.


Posljednjih mjeseci policija je zabilježila tri takva pokušaja koja su neslavno završila za krijumčare. Jedan je uhićen nedaleko od Marane, jugozapadno od Tucsona, jedan je pao i poginuo u polju salate, a treći je udario u dalekovod i ostao paraliziran.

Vezani članci Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube) KVIZ koji je zbunio mnoge: Znate li na kojim se kontinentima nalazi ovih 10 država? Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Tisuću eura po čovjeku: Afganistanac i Pakistanac ilegalno iz BiH u Sloveniju prebacili 51 osobu

Letjelo se uglavnom noću, a pošiljke marihuane težile su i do 100 kilograma. Pretpostavlja se da su ta tri slučaja samo dio 'prekograničnog prometa' ultralakim letjelicama - motornim zmajevima i zrakoplovima čiji se trup sastoji od aluminijskih cijevi presvučenih platnom.

'Ako karteli osjete da su uspješni, nastavit će s tim', kazao je posebni agent Rick Crocker iz imigracijske i carinske službe u Tucsonu. Američki agenti kažu da teret od 75 do 100 kilograma marihuane nije toliko isplativ ali da pokazuje domišljatost krijumčara koji su suočeni sa sve obuhvatnijim nadzorom meksičko-američke granice.