Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I granatiranja Donecka

Nakon požara u plinskom terminalu Kremlj optužio Kijev: "Nastavljaju pokazivati svoje bestijalno lice"

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov Foto: Afp
Nakon velikog požara koji je izbio u ruskom plinskom terminalu Ust-Lugi u blizini Sankt-Peterburga u nedjelju Kremlj je krivcem proglasio Kijev optuživši Ukrajinu za "terorističke napade".

Kremlj je u ponedjeljak optužio Ukrajinu da je dan ranije napala plinski terminal u luci Ust-Lugi, nedaleko od Sankt-Peterburga, na ruskoj obali Baltičkog mora, oko 900 kilometara od ukrajinske granice.

"Kijevski režim nastavlja pokazivati svoje bestijalno lice gađajući civilnu infrastrukturu", rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o velikom požaru koji je u nedjelju izbio u plinskom terminalu kojim upravlja Novatek.

Novatek je objavio da je požar izazvao "vanjski faktor", ne ulazeći u pojedinosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK provodi izvide Skandal s vojnim helikopterima: Remont preplatili 10 milijuna eura?

Pročitajte i ovo Ilustracija Supruga teško ozlijeđena U teškoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo nekadašnji ministrov pomoćnik

"Rusko ministarstvo obrane, sustavi protuzračne obrane... čine sve što je potrebno kako bi spriječili takve terorističke napade", rekao je Peskov.

Peskov je optužio Ukrajinu i za granatiranje Donecka, grada na istoku Ukrajine koji je pod ruskom kontrolom, u kojem je nedjelju poginulo 27 ljudi.

Pogođena je tržnica puna ljudi, po mjesnim vlastima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene