Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RUSIJA ODGOVARA

Poruka iz Kremlja: "London mora dokazati optužbe ili se ispričati Rusiji"

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Vladimir Putin (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
London mora dati dokaze za svoje optužbe ili se ispričati Moskvi koju optužuje da je odgovorna za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog špijuna u Engleskoj 4. ožujka, priopćio je u ponedjeljak Kremlj.

"Prije ili kasnije, treba odgovoriti na te neutemeljene optužbe: ili dati dokaze, ili se ispričati", rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar

Peskov je britanske optužbe na račun Moskve ocijenio "valom klevetništva protiv Rusije, apsolutno nerazumljivim i s nesigurnim motivima".

London je optužio Rusiju da je odgovorna za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri, te je Moskvi uveo sankcije, među kojima i protjerivanje 23 ruska diplomata.

Moskva, koja tvrdi da je nedužna, odgovorila je protjerivanjem britanskih diplomata i zatvaranjem British Councila.

U međuvremenu, međunarodni stručnjaci doputovali su u Veliku Britaniju gdje će ispitati tvar korištenu za trovanje.

Stručnjacima Organizacije za zabranu kemijskog oružja trebali bi se predati uzorci tvari koja je 4. ožujka iskorištena protiv Skripala i njegove kćeri a uzorci će se "analizirati u najuglednijim međunarodnim laboratorijima", rekao je u nedjelju britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson.

Rezultati analize trebali bi biti poznati za dva tjedna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene