Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi izjavio je kako napori civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Lamberta Zanniera za uspostavu dijaloga između Prištine i Beograda neće biti uspješni ne zbog Prištine, koja je spremna za dobre odnose, već zbog stajališta Beograda i politike bojkota koju vodi prema Kosovu.


Krasniqi je nakon razgovora s veleposlanicom Francuske u Prištini Delphine Borione upozorio da je politika bojkota i nepriznavanja Kosova koju vodi srbijansko državno vodstvo zapreka uspostavi dobrosusjedskih odnosa između Kosova i Srbije. On je dodao da ta politika istodobno izaziva nestabilnost na Kosovu.

Komentirajući nedavni javni poziv kosovskog premijera Hashima Thacija upućen srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću da posjeti Kosovo radi pomirbe, predsjednik kosovskog parlamenta kazao je kako je to izraz dobre volje kosovske strane za izgradnjom dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom.

Vezani članci Ljubici su uvijek drugi važniji, no zato na nju - mislite vi! - 2 Bila je bez posla, sama, u kući bez vode, s vukovima koji joj svako malo ubiju kozu. Ipak, priča ima sretan kraj: "Još uvijek ne mogu vjerovati" Slika nije dostupna Hague: Dijalog Prištine i Beograda je ključan

Krasniqi je zamolio francusku veleposlanicu da njezina zemlja iskoristi svoj utjecaj u Europskoj uniji te također i kod zemalja Afričke unije kako bi zemlje koje do sada nisu priznale Kosovo to učinile.