Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Carlie Hebdo izaziva

Kraljica Rania odgovorila na karikaturu sirijskog dječačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Aylan je mogao postati liječnik, učitelji ili brižan otac.... napisala je kraljica Rania.

Jordanska kraljica Rania crtežom je na Facebooku i Twitteru reagirala na karikaturu nedavno objavljenu u satiričnome francuskom tjedniku Charlie Hebdo na kojoj je sirijski dječačić Aylan Kurdi, čije je beživotno tijelo u rujnu pronađeno na turskoj plaži, prikazan u odrasloj dobi kao silovatelj.

Pročitajte i ovo Francuski institut u Teheranu Charlie Hebdo Oštra reakcija na spornu naslovnicu satiričnog tjednika: Iran zatvorio francuski institut u Teheranu Ilustracija Charlie Hebdo Nova kotroverzna naslovnica satiričnog tjednika: "Nećemo dopustiti francuskoj vladi da prijeđe granicu"

Na karikaturi objavljenoj u zadnjem broju Charlie Hebdoa, koja je ponovno izazvala bijes javnosti, prikazan je dječak Aylan Kurdi kao odrasla osoba. Crtež sugerira da bi, da je preživio, postao seksualni nasilnik. Uredništvo tjednika obrazložilo je da je namjera bila skrenuti pozornost na stav koji prevlada u Europi, a to je da su sve izbjeglice umiješane u seksualne napade u Koelnu.

Kraljica je na Facebooku i Twitteru objavila crtež jordanskoga karikaturista Osame Hadžaja na kojemu se vidi beživotno dječakovo tijelo na plaži pored kojega sjedi nešto stariji dječak s osmijehom na licu, do njega još stariji dječak sa školskom torbom te do njega liječnik.

Ispod crteža je tekst na arapskom, engleskom i francuskom preuzet iz karikature u Charlie Hebdou - "U što bi se pretvorio mali Aylan da je odrastao?"

Kraljica je na objema društvenim mrežama napisala odgovor: "Aylan je mogao postati liječnik, učitelji ili brižan otac.... Hvala @osamacartoonsu što je oslikao moje misli." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene