Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za nestalim zrakoplovom na letu MH370 u Indijskom oceanu ušla je u novu fazu povlačenjem zrakoplova i većine brodova koji od 8. ožujka sudjeluju u akciji, a prednost se sada daje podmorskom istraživanju.


Australske vlasti koje vode operaciju objavile su da će se potraga 'idućih tjedana' usmjeriti na istraživanje morskog dna ispred zapadne obale Australije, gdje se vjeruje da leže ostaci Boeinga 777 Malaysia Airlinesa u kojemu je bilo 239 osoba.

Vezani članci Gabrielle Petito Smrt u nacionalnom parku: Par youtubera pregledavao snimke i uočio trag koji je doveo do pronalaska nestale djevojke Slika nije dostupna 'Vjerojatnost da se pronađe nestali putnički zrakoplov sve je manja'

U potrazi na jugu Indijskog oceana sudjeluje osam zemalja - Australija, Novi Zeland, Malezija, Japan, Južna Koreja, Sjedinjene Države, Velika Britanija i Kina - s više od 300 polijetanja zrakoplova, u nadi da će pronaći ostatke olupine.

Dosad najskuplja potraga u povijesti zrakoplovstva počela je 18. ožujka na prostoru površine veće od 4,5 milijuna četvornih kilometara i još nije dala rezultata.

Priznali! Postoji mogućnost da ga nikada nećemo pronaći

U ponedjeljak je australski premijer Tony Abbott rekao da će se podmorsko istraživanje pojačati i proširiti 'ako treba i na čitavu zonu u kojoj se, pretpostavlja se, srušio zrakoplov, veličine 700 x 80 km', ili gotovo 60.000 četvornih kilometara.

Zrakoplov je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking. I dalje nije poznato zašto je Boeing 777 promijenio smjer i nestao s radara.

Malezijske vlasti još nisu isključile mehaničke probleme, ali i rekle da dokazi ukazuju na to da je namjerno skrenut s predviđene rute.

Malezija je pod pritiskom ožalošćenih obitelji da pronađene olupinu aviona kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook