Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uništeni su snovi 25.000 kandidata za upis na liberijsko Sveučilište. Naime, nitko od njih 25.000 nije položio prijamni ispit.


Gotovo 25.000 potencijalnih studenata na Sveučilištu u Liberiji palo je na prijamnom ispitu! Ministar obrazovanja kaže kako mu je teško povjerovati da baš nijedan kandidat nije položio ispit. Predstavnik Sveučilišta za BBC je rekao kako je kandidatima manjkalo entuzijazma te da nisu svladali ni osnove engleskog jezika.

Vezani članci Raketa Long March 5 Pogled u nebo ili u monitore: Ostaci kineske rakete mogli bi i noćas pasti, a donosimo gdje možete pratiti kretanje Sveučilišni i stručni studiji na istoj razini (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vlada odlučila izjednačiti stručne i sveučilišne studije

>> VIDEO Pogledajte ovaj STRASTVENI govor za pamćenje!

Iako je predsjednica Ellen Johnson Sirleaf već u nekoliko navrata priznala kako je sustav obrazovanja u potpunom kaosu i kako su mu potrebne korijenite promjene, no ovo je prvi put da su na prijamnom ispitu pali baš svi pristupnici. Inače, pristupanje ispitu se plaća 16 funti.

Ovo je prvi put da ovo napučeno sveučilište, jedno od dva kojima upravlja vlada, neće imati studente prve godine. Nesuđeni studenti kažu kako su im uništeni snovi, a sa Sveučilišta kažu da nemaju namjeru popustiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook