Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: Predstavnici UN-a obmanjuju međunarodnu zajednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici UN-a u izvješćima o situaciji na Kosovu obmanjuju međunarodnu zajednicu, izjavio Vojislav Koštunica u intervjuu ruskom televizijskom kanalu "Vijesti 24" čiji dio u nedjelju prenosi srbijanska agencija Tanjug.

Srbijanski premijer je u tom intervjuu kazao "da se postavlja mnogo pitanja kada je riječ o poštivanju ljudskih prava, pravu na slobodno kretanje i život u vlastitoj kući, kao i u zaštiti objekata Srpske pravoslavne crkve".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

- Najstrašnije je što se Srbi ne vraćaju ni u mjesta gdje su oduvijek živjeli, istaknuo je u tom kontekstu Koštunica ocijenivši da je to "sramota ne samo za privremenu administraciju i međunarodnu zajednicu, nego u velikoj mjeri i za Misiju UN-a na Kosovu i specijalnog izaslanika".

- Istina je to da je nekada u glavnom gradu Kosova, Prištini, živjelo 40. 000 Srba, a danas ih je manje od 100. I svi gradovi na sjeveru Kosova, osim Mitrovice, očišćeni su od Srba, naveo je Koštunica u intervjuu čije dijelove u nedjelju prenose beogradski elektronički mediji.

- Predstavnici UN-a na zasjedanjima Vijeća sigurnosti obmanjuju međunarodnu zajednicu kada govore o pravima Srba i Albanaca na Kosovu, ustvrdio je Koštunica.

- Postavlja se pitanje o dvostrukim standardima kada je riječ o
poštivanju ljudskih prava na Kosovu, na što je od samog početka ukazivala Ruska Federacija, rekao je Koštunica, ističući kako je
zahvaljujući "naporima ruske diplomacije nedavno Beograd i Prištinu posjetila misija VS UN čiji su se članovi mogli vlastitim očima uvjeriti u to kako se poštuju ljudska prava u pokrajini".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene