Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najviši kosovski dužnosnici pozdravili su odluku američkog predsjednika George W. Busha o isporuci oružja Kosovu i ocijenili da je ona nastavak američke potpore i znak razumijevanja potrebe za očuvanjem sigurnosti i stabilnosti na Kosovu i u regiji.


'Mi dugo surađujemo i nastavit ćemo surađivati u svim mogućim područjima kako bismo izgradili moderno Kosovo', izjavio je kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu.

Vezani članci Zgrada Ine INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak"

Premijer Hashim Thaqi pozdravio je odluku američkog predsjednika i novinarima u Prištini izjavio da su odnosi Prištine i Washingtona 'specifični i odlični', te dodao da je nazočnost američkih vojnika KFOR-a, kao i svih postrojba NATO-a, uvijek je dobrodošla.

Iz Bijele kuće je priopćeno da je odluka o odobravanju isporuke oružja Kosovu rezultat uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja nakon proglašavanja neovisnosti Kosova.

Po prijedlogu međunarodnog posrednika Marttija Ahtisaarija, Kosovo će imati sigurnosne snage od 2.500 aktivnih i 800 pričuvnih pripadnika koji će biti naoružani lakim naoružanjem a neće imati teško topništvo, tenkove i zrakoplovstvo.

Kosovska Vlada najavila je da će uskoro formirati Ministarstvo obrane.