Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovska vlada očekuje da će bugarske vlasti vrlo brzo pustiti na slobodu bivšeg kosovskog premijera Agima Cekua, uhićenog u Bugarskoj na temelju međunarodnog naloga za uhićenje koji je izdala Srbija, rekao je glasnogovornik kosovske vlade.


'Odmah nakon što je doznala za uhićenje bivšeg premijera Agima Cekua, vlada je kontaktirala s bugarskim vlastima', rekao je novinarima Memli Krasniqi. 'Cijelo vrijeme smo u kontaktu i mislimo da će stanje biti brzo riješeno i da će Ceku biti vrlo skoro oslobođen', dodao je glasnogovornik.

Vezani članci BiH: Uhićen zbog terorizma - 4 Na granici s Hrvatskom uhićen muškarac povezan s terorizmom Slika nije dostupna Bugarski sud oslobodio Agima Cekua

48-godišnji Ceku će u pritvoru u Bugarskoj ostati do subote. Sud će odlučiti hoće li biti oslobođen ili izručen Srbiji, objavile su ranije bugarske vlasti. Srbija optužuje Cekua za ratni zločin nad Srbima. Bugarska policija uhitila ga je danas na bugarsko-makedonskoj granici, prema staroj Interpolovoj tjeralici koju je objavila Srbija. Kosovska vlada zatražila je od Interpola i drugih zemalja da ignoriraju srbijanski zahtjev.

>> Tužitelji traže trodnevni pritvor za Agima Cekua

Ovo je četvrti put da je Ceku uhićen, no nije nikada bio izručen. Vlasti u Sloveniji, Mađarskoj i Kolumbiji u takvim prilikama nisu ga izručile Beogradu. Ceku je i hrvatski državljanin, sudionik Domovinskog rata koji je u HV-u napredovao do čina brigadira. HV je napustio kako bi se priključio OVK-u u ratu na Kosovu.

(Hina)