Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovska Skupština danas je donijela deklaraciju u kojoj se ističe da na Kosovu ne bi trebalo dopustiti održavanje srbijanskih općinskih izbora 11. svibnja.


Kosovski predsjednik i premijer Fatmir Sejdiu i Hashim Thaqi, kao i predstavnici UNMIK-a, ranije su već izjavili da srbijanski općinski izbori i njihovi rezultati neće imati nikakve posljedice na Kosovu.

Vezani članci Matej Palić Zadnji hrvatski svećenik u Janjevu za Dnevnik Nove TV o problemima ljudi: "Mislili smo spakirati sve u pet, šest autobusa i otići u Hrvatsku" Ivana Pezo Moskaljov Milanović posjet Kosovu završava u blagdanskom duhu: ''Ponovio je da se tu osjeća kao prijatelj, ali u porukama je bio znatno oprezniji''

Zamjenik premijera Hajredin Kuqi je izjavio je Vlada neće uporabiti silu kako bi spriječila održavanje izbora koje Srbija planira unatoč protivljenju kosovskih institucija i međunarodnih predstavnika.

"Imamo potporu UNMIK-a i jamstva da se na Kosovu ne mogu formirati tijela lokalne vlasti na temelju tih srbijanskih izbora", kazao je Harjedin Kuqi i ponovio da su ti izbori "nelegalni i nelegitimni".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju