Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenica četvrtog razreda osnovne škole u mjestu Greentown u američkoj saveznoj državi Ohio, umalo je poginula na nastavi. Uzrok - kamen koji je izrazito velikom brzinom proletio kroz prozor predavaonice.


Kameni 'projektil' učenicu je pogodio ravno u glavu, no nije bio bačen kroz prozor, već je sve rezultat bizarnog slijeda okolnosti. Naime, domar škole Mike Gallina opisao je kako su radnici kosili travu na preko 20 metara udaljenosti od zgrade škole, kad je njihova kosilica udarila kamen veličine dlana i težine gotovo jedan kilogram.

Vezani članci Marina Kovačić (Foto: Dnevnik.hr) Ne viđa se često: Iz Rusije se vratila s medaljom izvrsnosti i ne želi napustiti Hrvatsku Donald Trump (Foto: AFP) Trump će posjetiti poprišta masovnih pucnjava, mogući prosvjedi: ''Mentalne bolesti i mržnja povlače okidač, ne pištolj''

'Riječ bizarno se ovdje može upotrijebiti, zbog nevjerojatnih okolnosti koje su se ovdje poklopile u savršenom redoslijedu, koje su uslijedile i ozbiljnom ozljedom', rekao je Gallina.

Kamen je preletio preko 20 metara, udario u cigleni zid i odbio se prema predavaonici i prošao kroz staklo, prešao još nekih šest metara te pogodio učenicu ravno u čelo, ispričao je Gallina, a prenosi Fox8.com.

Unatoč silini udarca, učenica nije pala na pod, već je ona posegnula za čelom, vidjela krv i shvatila da je pogođena u glavu. Doživjela je manju frakturu lubanje te je i operirana, a liječnici su zaključili kako neće imati nikakvih posljedica od nesreće.