Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srednjoškolski trener koji je 17-godišnjeg mladića neprestano tukao i tako ga potaknuo na samoubojstvo osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora.


Nekadašnji japanski srednjoškolski košarkaški trener osuđen je u četvrtak na uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zbog samoubojstva učenika kojega je često tukao.

>> Nesretnom dječaku oči je iskopala - strina?!

Vezani članci Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Horvatinčiću četiri godine i 10 mjeseci zatvora, ali još neće u zatvor. Odvjetnici najavili žalbu i poručili: "On je u Hrvatskoj" Slika nije dostupna Djeca poginulih nautičara uoči presude Horvatinčiću: "Nadamo se da ćemo od sutra krenuti u svjetliju budućnost"

Sud u Osaki osudio je Hajimea Komuru (47) nakon što se krajem 2012. objesio 17-godišnji mladić, član košarkaškog kluba jedne srednje škole u tom gradu.

Mladić je ostavio pismo u kojem je samoubojstvo objasnio činjenicom da ga je trener neprestano tukao, objavila je uprava te škole.

Hajime Komura priznao je djelo i ispričao se obitelji nesretnog srednjoškolca odmah nakon samoubojstva.

Predsjednik suda Kenta Onodera osudio je 'slijepo vjerovanje' u djelotvornost tjelesnog kažnjavanja, usprkos pritužbama roditelja.

Japanski sport neprestano potresaju afere povezane s brutalnošću i nasiljem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook