Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se poput epidemije

Živi mrtvaci hodaju ulicama: Ubojita droga pretvorila ih je u zombije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulicama Velike Britanije hoda sve više "zombija". Tako nazivaju ovisnike o sintetičkoj drogi poznatoj kao "spice" čije su posljedice jače od onih koje ostavljaju heroin i crack.

"Ovoga su tjedna mrtvaci hodali ulicama Manchestera", piše Daily Mail koji je objavio fotografije vozača autobusa u Sjevernom Walesu koji je snimao ovisnike na svojoj svakodnevnoj ruti.

Na fotografijama se vide korisnici droge kako leže u nesvijesti po ulicama ili potpuno izgubljeni tumaraju gradom, baš poput zombija. Oči su im otvorene, ali tijelo potpuno obamrlo, gotovo paralizirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantno stanje Liječnici šokirani! Tko su srebrni šmrkači? Imaju 80 i više godina, a u bolnice dolaze u stanjima koje obično povezujemo s mladima Oduzeta velika količina metafetamina - 4 Skuplji od kokaina Izaziva jaku ovisnost, od njega ispadaju zubi, a to nije i najgore: "Ako osoba to uzima 4, 5 dana zaredom..."

Spice droge su dostupne preko smart shopova u kojima se kupuju kao sol za kupanje, osvježivači prostora, no to su kombinacije raznih kemikalija, teških metala, benzena, crvenog fosfora. Nazivaju ih još i sintetičkom marihuanom, no prema mišljenju stručnjaka, jedan džoint "spicea" ima učinak kao pušenje stotinu džontova marihuane.

"Spice stvara fizičku ovisnost poput heroina te psihičku poput cracka", pojasnio je Robert Ralphs, viši predavač kriminalistike sa Svečulišta u Manchesteru. 

Posljedice korištenja ove droge su strašne: od mogućeg srčanog zastoja i zatajenja organa do halucinacija i oštećenja mozga odnosno nepovratno uništenog mentalnog zdravlja.

Veliki broj beskućnika poseže za ovom drogom, čak 95 posto mladih bez doma u Manchesteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene