Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomično službeni rezultati

Konzervativna stranka osigurala najviše mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativna stranka je osigurala najveći broj mjesta u britanskom parlamentu, prema djelomičnim službenim rezultatima nakon prebrojavanja listića u 604 od 650 okruga na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Konzervativna stranka je po dosad prebrojanim glasovima dobila 287 zastupnika (36,3 posto glasova) ispred laburista sa 239 mjesta (28,9 posto glasova) u parlamentu. Liberalni demokrati su treća stranka s dosad osvojenim 51 mjestom (22,9 posto glasova).

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna Nakon 13 godina laburista Britanski izbori: Napeta utrka trojice kandidata

>> Izlazne ankete: Konzervativci pobjednici izbora

Laburisti su obznanili da žele ostati na vlasti pomoću koalicije s Liberalnim demokratima, iako je konzervativna stranka dobila najveći broj mjesta i glasova, a ne očekuje se da će osvojiti apsolutnu većinu od 326 mjesta što bi omogućilo automatsko formiranje vlade. Čelnik Liberalnih demokrata Nick Clegg ocijenio je da ne treba žuriti i razmatrati saveze i rekao da je razočaran rezultatima svoje stranke na parlamentarnim izborima.

>> U Velikoj Britaniji počeli parlamentarni izbori

'Mislim da svi trebamo malo vremena kako bi ljudi dobili dobru vladu koju zaslužuju u ovo teško i nesigurno vrijeme', rekao je Nick Clegg i naglasio da se to odnosi na sve stranke, te da ne treba žuriti s izjavama i odlukama. Po prvi put u povijesti Stranka zelenih imat će svog predstavnika u Donjem domu britanskog parlamenta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene