Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni američki pastor Terry Jones, koji je izazvao buru i zgražanje u javnosti najavom spaljivanja Kurana, krenuo je u petak u New York gdje se nada da će se sastati s imamom Feisalom Abdulom Raufom, voditeljem izgradnje prijeporne džamije u blizini 'Ground Zeroa', rekao je njegov prijatelja u Gaiinsvilleu na Floridi.


'Pastor Jones više nije u Gainsvilleu. Odletio je u New York', rekao je prijatelj pentekostalnog pastora, čija crkva 'Dove World Outreach Center' okuplja samo pedesetak vjernika.

Vezani članci Slika nije dostupna Pastor zasad odustao od spaljivanja Kurana Slika nije dostupna Američki pastor ne odustaje od 'dana za paljenje Kurana'

>> Sin pastora Jonesa: Nećemo spaljivati Kuran na obljetnicu

Jones je u četvrtak izjavio da odustaje od svoje inicijative u zamjenu za obećanje o zaustavljanju izgradnje džamije. Objavio da je s imamom iz New Yorka postigao dogovor da se prijeporne džamija neće graditi blizu 'Ground Zeroa', mjesta rušenje tornjeva blizanaca WTC-a 11. rujna 2001. godine.

Imam Feisal Abdul Rauf, koji vodi projekt izgradnje džamije, vrlo brzo je demantirao bilo kakav dogovor o gradnji ili susretu s pastorom u New Yorku.

Jonesova najava spaljivanja Kurana izazvala je zabrinutost državnih, vojnih i vjerskih dužnosnika u SAD-u i svijetu, te prosvjede u nekim muslimanskim zemljama. (Hina)