Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišao na razgovor s imamom Raufom

Kontroverzni pastor Jones otputovao u New York

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni američki pastor Terry Jones, koji je izazvao buru i zgražanje u javnosti najavom spaljivanja Kurana, krenuo je u petak u New York gdje se nada da će se sastati s imamom Feisalom Abdulom Raufom, voditeljem izgradnje prijeporne džamije u blizini 'Ground Zeroa', rekao je njegov prijatelja u Gaiinsvilleu na Floridi.

'Pastor Jones više nije u Gainsvilleu. Odletio je u New York', rekao je prijatelj pentekostalnog pastora, čija crkva 'Dove World Outreach Center' okuplja samo pedesetak vjernika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pastor Jones i dalje 'mulja' SAD: Mediji propituju jesu li pastoru dali previše publiciteta Slika nije dostupna Prosvjedi muslimana diljem svijeta Američki pastor ne odustaje od 'dana za paljenje Kurana'

>> Sin pastora Jonesa: Nećemo spaljivati Kuran na obljetnicu

Jones je u četvrtak izjavio da odustaje od svoje inicijative u zamjenu za obećanje o zaustavljanju izgradnje džamije. Objavio da je s imamom iz New Yorka postigao dogovor da se prijeporne džamija neće graditi blizu 'Ground Zeroa', mjesta rušenje tornjeva blizanaca WTC-a 11. rujna 2001. godine.

Imam Feisal Abdul Rauf, koji vodi projekt izgradnje džamije, vrlo brzo je demantirao bilo kakav dogovor o gradnji ili susretu s pastorom u New Yorku.

Jonesova najava spaljivanja Kurana izazvala je zabrinutost državnih, vojnih i vjerskih dužnosnika u SAD-u i svijetu, te prosvjede u nekim muslimanskim zemljama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene