Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Italija

Kontroverzni ginekolog Antinori tvrdi da je klonirao troje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati i kontroverzni talijanski ginekolog Severino Antinori izjavio je u razgovoru za tjednik Oggi da je klonirao troje djece kojima je danas devet godina i žive u jednoj istočnoeuropskoj zemlji.

'Zahvaljujući postupku kloniranja ljudi, pomogao sam da se rodi troje djece. Riječ je o dvama dječacima i djevojčici kojima je danas devet godina. Rođeni su zdravi i takvi su i dan danas', rekao je u intervjuu za list koji će izići u srijedu. Znanstvenik je prije pet godina izvijestio o rođenju troje klonirane djece izvan Italije, ne navevši druge potankosti kao ni to da je sam sudjelovao u navodnu pokusu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svinje, ovce... Odbor za poljoprivredu protiv kloniranja i klonova u prehrani Slika nije dostupna Zabranjen i uvoz Europska komisija zabranit će prodaju hrane od kloniranih životinja

Severino Antinori, koji je dobio nadimak 'porodničar za bake', proslavio se kad je ženama u menopauzi omogućio da rađaju djecu. Novinaru tjednika, koji ga je upozorio da je kloniranje u Italiji zabranjeno, dr. Antinori je odgovorio da radije "govori o novim postupcima liječenja i genetskom reprogramiranju" nego o kloniranju.

Antinori, rođen 1945., postao je svjetski poznat 1994. kad je 63-godišnjoj Talijanki omogućio da bude majka. Prije dva tjedna opet je dospio u središte raspre kad je najavio da će umjetno oploditi ženu koje je muž zbog tumora na mozgu pao u nepovratnu komu, što bi bio prvi takav slučaj u Italiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene