Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva mesara otpuštena su nakon što je istragom ustanovljeno koliko se okrutno ponašaju prema konjima u klaonici.


Uznemirujući video pokazuje kako konje tuku metalnim palicama. U jednom zastrašujućem trenutku, vidi se kako konj dolazi svijesti, a mesar ga je već objesio za noge i tek nakon što se konj osvijestio prerezao mu je grkljan, piše Daily Mail.

Taj je video snimljen u klaonici Red Lion u blizini mjesta Nantwich, tijekom osam tjedana istrage koju je provodila grupa za zaštitu prava životinja Hillside.

U klaonici su svjedočili i konjima koji su bili bolesni ili ozlijeđeni, a nisu bili odmah uspavani. 'Ondje je nevjerojatni depresivno. Konje se ne bi trebalo šikanirati tako da ih se tuče ili ubija jedne pred drugima', rekla je Wendy Valentine iz Hillsidea.

>> Britanci i Irci uznemireni: 'Goveđi' hamburgeri sadržavali i konjsko meso

Ovaj je skandal otkriven nakon što je objavljeno da je nekoliko britanskih trgovačkih lanaca u zamrznutim burgerima prodavalo konjsko meso. Vjeruje se da su upravo u klaonici Red Lion ubijali konje i odande dostavljali konjsko meso za izradu burgera za europsko tržište.

Prema britanskom zakonu o dobrobiti životinja iz 1995. konji ne smiju biti ubijani jedni pred drugima jer to kod njih izaziva visoke razine stresa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook