Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj žrtava mogao bi biti veći

Kong: U potonuću dvaju tegljača najmanje 73 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su se 73 osobe utopile u srijedu navečer, tijekom potonuća dvaju brodova tegljača, na jezeru Mai-Ndombe u Kongu, izvijestio je u subotu Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC).

'Do petka navečer ustvrdili smo da su u potonuću dvaju tegljača na jezeru Mai-Ndombe smrtno stradale 73 osobe, a 276 smo ih uspjeli spasiti. Strahujemo da bi broj žrtava mogao biti i puno veći', rekao je direktor ICRC-a u Kongu Dominique Lutula, dodavši kako nije poznato koliko se točno osoba nalazilo na brodovima u trenutku potonuća.

Pročitajte i ovo Motorna jahta potonula na vezu u Marini - 1 Nikad dosta opreza FOTO Nove nesreće na Jadranu: Potonula jahta na vezu kod Trogira, zamalo i jedrilica u kornatskom arhipelagu Potonula splav u Beogradu - 1 PRAVI SPEKTAKL "Nisu ništa lagali": Pozivnica za doček Nove godine na beogradskoj splavi hit na društvenim mrežama

>> Potonuo trajekt u Bangladešu: Troje mrtvih, deseci nestalih

Dva tegljača, koja su bila privezana jedan za drugi, kako je novinarima objasnio Lutula, potonula su tijekom iznimno lošeg vremena. Nije poznato koliko se točno osoba u trenutku nesreće nalazilo na tegljačima, čiji vlasnici nemaju dopuštenje za prijevoz putnika.

Brodolomi i potonuća brodova vrlo su česti u Kongu, gdje se prijevoz putnika i tereta uglavnom obavlja vodenim putevima. No problem, nerijetko s kobnim posljedicama, nastane kada se trajekti, brodovi ili slična plovila prekrcaju ljudima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene