Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabavili oklopnjake

BiH se sprema za najgore: "Cijeli je svijet poludio, trebamo se osvijestiti"

Željko Komšić
Željko Komšić Foto: Antonio Balic/Cropix
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je u petak kako bi se njegova zemlja morala prilagoditi novim okolnostima "jer je cijeli svijet poludio" pa mora biti spremna braniti se bude li to nužno.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da bi se njegova zemlja morala prilagoditi novim okolnostima jer je cijeli svijet poludio

Komšić je to kazao u Tuzli, gdje je sudjelovao u predstavljanju novih oklopnih transportera što ih je nabavio MUP Tuzlanske županije, izdvojivši za četiri takva vozila nešto više od dva milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ljudi pretražuju ruševine uništene zgrade nakon izraelskog bombardiranja u Rafi na jugu pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael sravnio cijelu gradsku četvrt, očaj u Gazi sve veći: "Sve o čemu sam ikada sanjao i mislio da sam postigao je nestalo"

Oklopnjaci koje proizvodi specijalizirana kanadska tvrtka Roshel trebali bi poslužiti policiji za suočavanje s kriznim situacijama, a Komšić je kazao kako je dobro da su nabavljeni "zlu ne trebalo".

Kazao je kako stanje u zemlji, ali i regiji te Europi daje razloga za zabrinutost, posebice u svjetlu eskalacije krize na Bliskom istoku, a sada cijeli svijet ide u smjeru koji je teško predvidjeti.

"Najbolja je situacija da se ova nabavljena vozila nikada ne upotrijebe, ali ponavljam da moje životno i političko iskustvo govori - neka ih. Zlu ne trebalo", kazao je Komšić.

Pojašnjavao je kako su u BiH godinama živjeli pod nekom vrstom kupole računajući da će se drugi brinuti o njihovoj sigurnosti, no sada su se okolnosti promijenile pa valja biti spreman za različite scenarije.

Pročitajte i ovo PR Oglas Tri načina kako preduhitriti jesenski umor

"Mi se trebamo osvijestiti i dozvati pameti jer se nitko neće boriti za ovu zemlju ako mi sami nećemo", kazao je Komšić.

Ministar unutarnjih poslova Tuzlanske županije Hajrudin Mehanović novinarima je kazao kako su nova oklopna vozila morali nabaviti jer su im policajci dosad bili poput glinenih golubova u kriznim situacijama.

Podsjetio je pritom na talačku krizu i pokolj što ih je u kolovozu u Gradačcu izazvao Nermin Sulejmanović kada je ubio bivšu suprugu i još dva muškarca, a ranio jednu ženu i policajca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene