Kolinda Grabar-Kitarović s Donaldom i Melanijom Trump (Foto: White House)
Kolinda Grabar-Kitarović s Donaldom i Melanijom Trump (Foto: White House) Foto: White House

Hrvatska predsjednica bila je gošća na prijemu Donalda Trumpa koji je održan prigodom Generalne skupštine UN-a.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je objavila da se u New Yorku susrela s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom suprugom Melanijom.

Vezani članci Hrvatska u NATO-u, ilustracija (Foto: Pixsell, Borna Filić) Hrvatska prije deset godina ušla u NATO: "Nitko vam više neće uzeti slobodu" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Predsjednica razgovarala s Trumpom: "Nije mi bitan protokol, crveni tepisi i sve ostalo u Bijeloj kući"

Grabar-Kitarović bila je gošća na Trumpovom prijemu koji je održan prigodom Generalne skupštine UN-a.

Hrvatska predsjednica upozorila je u utorak u UN-u na onečišćenje svjetskih oceana i mora, uključujući Jadransko more, ključni resurs za Hrvatsku koja od turizma zarađuje oko 20 posto BDP-a.

Hrvatsku obalu, koju godišnje posjeti oko 18 milijuna turista, onečišćuje među ostalim i plastični otpad iz južnih susjeda, Crne Gore i Albanije.

"S ovog mjesta pozivam sve – molim vas, prestanite bacati otpad u naše oceane i mora. U pitanju je naša vlastita budućnost", apelirala je Grabar-Kitarović s govornice UN-a u New Yorku.

"Ne možemo zanemarivati teške posljedice na našu prirodu i značajne gospodarske gubitke koji nam prijete u budućnosti", dodala je.