Kolinda Grabar-Kitarović (FOTO: Filip Kos/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović (FOTO: Filip Kos/PIXSELL)

Britanske voditeljice Kate Garraway i Ranvir Singh ugostile su u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" na televiziji ITV preko videolinka iz Zagreba hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Ona je pričala o Brexitu i odnosima između naše zemlje i Velike Britanije te poziciji žena u politici.


''O Brexitu puno govorimo. Nevezano za pregovore Europske unije i Velike Britanije, Hrvatska želi izvrsne odnose s vašom zemljom. Bilo je sjajno iskustvo razgovarati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, koja ne može razgovarati o političkim pitanjima, ali smo zato razgovarali o prijateljstvu naših naroda'', rekla je Grabar-Kitarović.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović - 2 Milanović iz New Yorka: "Ozbiljnije se stvari događaju kod kuće, u regiji." Nastavljaju se reakcije na njegov poziv Kolindi Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović Politička senzacija: Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović u zajedničkoj misiji promoviranja Hrvatske u svijetu

S britanskom premijerkom Teresom May razgovarala je o načinu na koji planiraju zbližiti svoje države nakon Brexita. ''Osobno se zalažem za takozvani meki Brexit jer bih voljela da Europska unija i Velika Britanija ostanu što bliže'', piše Express.

Voditeljice su je pitale i što misli o rezultatima britanskog referenduma. ''Moram reći da sam bila veoma tužna zbog toga, ali poštujemo vašu odluku. Niti jedan prekid u životu nije lagan, to nam je poznato iz vlastitih života, pa tako neće biti lagan ni ovaj", istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović u nadi da će se Europska unija i Velika Britanija jednog dana ponovo udružiti.

Britanskim gledateljima kazala je kako vjeruje da je neprestano važno pokazivati da žene mogu biti odlične liderice. ''Pritom moramo demonstrirati našu ženstvenost, jer ona nije slabost. Svi se razlikujemo i postoje trenuci u našim karijerama kad nam nije dozvoljeno pokazivati emocije jer je to tako jednostavno zacrtano protokolom'', zaključila je hrvatska predsjednica.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.