Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kod olupine Fossettovog zrakoplova pronađeni ostaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji su na mjestu rušenja jednomotornog zrakoplova milijunaša i avanturiste Stevea Fossetta, u planinama Sierra Nevade na sjeveru Kalifornije, pronašli ljudske ostatke, izjavio je u četvrtak čelnik Nacionalnog odbora za sigurnost prometa (NTSB) Mark Rosenker.

Rosenker je izjavio za Reuters da je kod olupine zrakoplova pronađena "vrlo, vrlo mala količina" ljudskih ostataka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tržištu Osmislili masku za spavanje koja kontrolira snove Slika nije dostupna Nestao avanturist Steve Fossett

>> Američki milijunaš i avanturist Fossett službeno proglašen mrtvim

Fossett (63) je nestao 3. rujna 2007. nakon polijetanja s jednomotornim zrakoplovom, tipa Bellanca Citabria Super Decathlon, s uzletišta na ranču hotelskog magnata Barrona Hiltona u Nevadi.

Opsežna jednomjesečna potraga nije dala rezultata, i obustavljena je u listopadu 2007., a sud u Chicagu u veljači ove godine proglasio je Fossetta mrtvim.

Olupina zrakoplova, pronađena je u četvrtak na visini od oko 3.050 metara u planinama Sierra Nevade, kod mjesta Mammoth Lakes, oko 420 km istočno od San Francisca. Novu potragu potaknuo je planinar koji je u ponedjeljak, nedaleko granice obližnjeg Nacionalnog parka Yosemite pronašao Fossettovu pilotsku dozvolu i oko tisuću dolara.

Mark Rosenker je kazao da će lokalni dužnosnici provesti analizu nađenih ljudskih ostataka.

"Preuzet će ih šerif i mrtvozornik i oni će obaviti posao", kazao je Rosenker.

Lokalni šerif okruga Madera John Anderson, ranije je izjavio da je na mjestu nesreće pronađena kost, ali je odbio reći je li ljudska ili životinjska.

U potrazi za Fossettom u rujnu 2007. sudjelovale su tisuće dobrovoljaca, dužnosnika, desetine zrakoplova i helikoptera, koji su pretražili područje od oko 20.000 četvornih kilometara. Potraga je službeno prekinuta 2. listopada 2007.

Fossett, koji je bogatstvo stekao u financijskoj industriji, bio je poznat po svojim rekordima u jedrenju i letenju oko svijeta. Godine 2002. prvi je obletio svijet u balonu, a 2005. to je učinio u zrakoplovu bez dodatnog punjenja gorivom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene