Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Loši zimski uvjeti osim Hrvatske zahvatili su i regiju.


Sniježno nevrijeme i olujni vjetar izazvali su u petak u Srbiji prometne nesreće s desecima ozlijeđenih i zastoje na autocesti Niš- Beograd, dok je na Pešterskoj visoravni blokirano oko 10.000 ljudi.

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 Nevrijeme, Ilustracija Snažno nevrijeme jučer pogodilo zagrebačko područje: Vjetar nosio limene krovove, srušena stabla i grane, oštećena vozila

Najteža sutuacija je na jugu, jugoistoku i djelomice jugozapadu Srbije, gdje sniježne padaline prati i jak vjetar.

Ministrica prometa i građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će putnički i teretni promet od Niša do Leskovca biti potpuno obustavljeni nakon brojnih sudara i zastoja izazavnih snijegom i jakim vjetrom..

U dva lančana sudara na autocesti kod Niša ozlijeđeno je 25 osoba, među kojima najmanje šestero djece, a veliki zastoji nastali su i zbog snažnog vjetra koji uzrokuje visoke nanose snijega.

U prvom lančanom sudaru kod Niša sudjelovalo je 27 vozila, a u drugom je ozlijeđeno troje državljana Bugarske.

Sva sela na Pešterskoj visoravni, gde živi oko 10.000 ljudi, od jutros su u sniježnoj blokadi. Najveće probleme izaziva mećava koja stvara nanose visine i do četiri metra.

Brojna sela u tom stočarskom kraju zbog snijega i jakog mraza ostala su bez vode, pa je ugroženo više tisuća goveda i ovaca, javila je Radio-televizija Srbije.

Ministarstvo unutarnjih poslova angažiralo je specijalnu postrojbu, a sektor za izvanredne situacije MUP-a intervenirao je na jugu zemlje najmanje dvadesetak puta, evakuirajući iz automobila u snijegu 22 osobe.

Policija i Auto-moto savez Srbije apeliraju da se, unatoč pravoslavnom Božiću, na put ne kreće bez prijeke potrebe, uz obveznu zimsku opremu i iznimno opreznu vožnju.