Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirala ga na Twitteru

Klijent joj nije platio za obavljen posao i sada je tuži za klevetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka je na Twitteru kritizirala kompaniju i njenog zaposlenika koji su joj dugovali 150 funti, a on je sada tuži te bi mogla ostati bez 150 tisuća funti.

Jedan daktilografski posao koji je Lesley Kemp iz Velike Britanije dogovorila s jednom kompanijom iz Katara i njenim predstavnikom Kirbyem Kearnsom mogao bi se pretvoriti u pravu noćnu moru te bi zbog njega Kemp mogla bankrotirati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

Naime, ona je za navedenu kompaniju obavila dogovoreni posao, a problem je nastao kod plaćanja te je više puta mailom kontaktirala Kearnsa kako bi joj se isplatio honorar. 'Nisam navikla na freelance posao i nisam znala da postoji kultura kasnog plaćanja i da je potrebno čekati mjesecima kako bi se dobio honorar', prenijeli su u The Guardianu izjavu ove 54-godišnjakinje koja je rekla da, iako je bilo riječ o maloj novčanoj svoti (150 funti) koju su joj dugovali, ona tada nije imala novca i bila je pod stresom tako da je svoje frustracije prenijela na Twitter.

>> Kompanija tuži bivšeg zaposlenika jer im je 'ukrao' followere na Twitteru!

Zbog tih komentara na Twitteru Kearns ju je tužio za klevetu jer smatra da mu je narušila ugled time što je javno objavila da joj on i njegova kompanija nisu uplatili novac. On je podigao tužbu na sudu u Velikoj Britaniji te bi joj, u slučaju da je sud proglasi krivom, kazna za klevetu i sudske troškove mogla iznositi i do 150 tisuća funti – 50 tisuća za klevetu i čak 100 tisuća za sudske troškove.

Branitelj optužene Robert Dougans kaže kako bi Kearns mogao tužiti i sam Twitter jer je kleveta protiv njega napisana upravo na ovoj platformi, no vjeruje da bi tužba protiv Twittera samo smanjila njegove mogućnosti da dobije ovu tužbu jer bi tako svatko mogao tužiti Twitter, Facebook i sve druge društvene mreže zbog sadržaja objavljenog na njima.

Lesley Kemp ne poriče da je napisala komentare na Twitteru zbog kojih je sada tužena, no s njima nije htjela uništiti ničiji ugled nego se samo potužila na problem koji je imala s tom kompanijom i tim čovjekom. Ako je sud zaista proglasi krivom, onda bi zbog duga od 150 funti i komentara na Twitteru mogla ostati bez čak 150 tisuća funti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene