Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski boksački prvak Vladimir Kličko napao je ruskog predsjednika Vladimira Putina, optuživši ga da bi svojim postupcima mogao potaknuti izbijanje Trećeg svjetskog rata.


Ukrajinski boksački svjetski prvak Putina je prozvao u intervjuu za sportski list L'Equipe. Upitan što bi rekao Putinu da se s njim nađe lice u lice, Kličko je rekao da bi ga upozorio na ponavljanje grešaka. "Rekao bih mu da radi iste pogreške koje su napravljene i u prošlosti", istaknuo je Kličko, a prenosi AFP.

Vezani članci Slika nije dostupna MORBIDNI PUTIN 'Rusija koristi mobilne krematorije za prikrivanje broja mrtvih u Ukrajini' Slika nije dostupna Zapad složan o potrebi stabilizacije ukrajinskog primirja

"Rat na istoku Ukrajine nema nikakvog smisla, mi smo poput braće (Ukrajina i Rusija). Za dvije, pet ili dvadeset godina, Rusija će se ispričati za agresiju i aneksiju Krima", dodao je Kličko.

VIDEO Pojavio se Putin!

Kličko je, kao i ukrajinski dužnosnici prije njega, pozvao zapadne zemlje da pokažu više sile u odnosu s Rusijom.

"Mislim da Europska unija spava. Putin radi što hoće. U boksu mi imamo izreku 'budi agresivan prema agresoru'. On (Putin) neće tamo stati ako mu ne pokažemo gdje su granice. On će nastaviti marširati naprijed", zaključio je Kličko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook