Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronevjera milijunskih iznosa

Postoji optužnica za pronevjeru u Hypo banci: U pronevjeru umiješan i Ivić Pašalić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokrajinski sud u Klangenfurtu potvrdio je u ponedjeljak medijske napise o postojanju optužnice u slučaju pronevjere milijunskih iznosa Hypo Alpe Adria banke u koju su navodno umiješani i neki hrvatski državljani, uključujući i bivšeg istaknutog političara Ivića Pašalića, ali je odbacilo navode da će do suđenja doći uskoro.

„Optužnica postoji ali još nije pravomoćna jer optuženi još imaju pravo uložiti žalbu tako da se početak suđenja ne očekuje u dogledno vrijeme”, rekla je za Hinu glasnogovornica Pokrajinskog suda u Klangenfurtu Ute Lambauer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šprlje o sastanku Ministarstvo: Jača suradnja Hrvatske i Austrije vezano za slučaj 'Hypo banka' Slika nije dostupna Plavi 'hypo' odlazi u povijest Turbulentna vremena stavljaju iza sebe i vjeruju u bolju budućnost

Ona je potvrdila pisanje austrijskog dnevnika „Klene Zeitung“, koji je proteklog vikenda objavio da u seriji slučaja koji se vode u vezi s posrnulom Hypo Alpe Adria bankom predstoji suđenje u slučaju „Hilltop“ i „Blok 67“, ali je objasnila kako do suđenja neće doći u dogledno vrijeme, kako tvrdi dnevnik, nego tek nakon što se riješe eventualne pritužbe optuženih o kojima odluku donosi Visoki pokrajinski sud.

Ukinuta presuda Ivi Sanaderu za Hypo i INA - MOL

„To bi moglo potrajati još mjesecima“, rekla je Lambauer odbivši komentirati imena i navode iz članka s obzirom da se radi o nepravomoćnoj optužbi.

„Klene Zeitung“ od subote je objavio kako uskoro počinje suđenje zbog milijunske pronevjere vezane uz zemljište na otoku Pagu te da su optuženi, osim bivših čelnika Hypo Alpe Adria banke Wolfganga Kutlerera i Guentera Striedingera, i hrvatski državljani Ivić Pašalić, Igor Mlinar i Milan Lučić. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene