Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za život

Kit se zapleo u uže i vukao spasioce po pučini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Obalna straža već nekoliko dana pokušava spasiti 14 metara dugog sivog kita koji se zapetljao u ribarski konop.

Spasioci su u utorak s kita uspjeli ukloniti oko 35 metara konopa, no još ga je ostalo zamotano oko životinjine glave i lijeve peraje. Kako bi ga lakše locirali na kita su zakačili bove u boji. Pretpostavljaju kako je krenuo prema obalama južne Kallifornije i nadaju se kako će uskoro dovršiti spašavanje.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> Ronilac iz mreže išao spašavati kita ubojicu!

Dean Gomersall iz Pacifičkog centra za morske sisavce kaže kako konop može biti vrlo opasan za tog gigantskog sisavca. 'Počet će mu se urezivati u kožu. On će dalje rasti i s vremenom će mu prekinuti cirkulaciju'.

Da bi stvar bila još izazovnija, sivi kitovi nisu baš prijateljski nastrojeni prema ljudima, pa tako ni prema spasiocima. Snimke iz zraka pokazuju kako kit udara po vodi u blizini spasilačkog čamca.

Gomersall kaže kako do kitove peraje, tj. konopa omotanog oko nje mogu samo uz pomoć dugog štapa, pto dodatno komplicira napore spasioca.

Sivi kitovi najesen migriraju iz Arktičkih mora u lagune u Kaliforniji i Meksiku. U toplim lagunama rađaju mlade i ponovno prema sjeveru kreću sredinom travnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene