Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro se opravlja

Senzacija u medicini: Kirurzi su prvi put pacijentu presadili cijelo oko

Aktualno Galerija Presađivanje oka - 1 Presađivanje oka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Presađivanje oka - 2 Presađivanje oka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Presađivanje oka - 4 Presađivanje oka - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Presađivanje oka - 3 Galerija 1/4 >>
Senzacija u medicini – kirurzi su prvi put pacijentu presadili cijelo oko.

Kirurzi su po prvi put pacijentu presadili cijelo oko. Pacijent još nije vratio vid, no oko je u šest mjeseci otkako presađeno pokazalo znakove zdravlja, ali i dobro funkcioniranje krvnih žila i mrežnice.

Pročitajte i ovo Menza neželjeni gost U zagrebačkoj menzi snimljen miš, studente uznemirilo kako su ga se riješili: "Bilo je traumatično, začuli su se krici..."

Liječnici su dosad presađivali samo rožnicu pa se ovaj pothvat njujorških kirurga tumači kao veliki napredak. Operacija transplantacije trajala je čak 21 sat.

"Sama činjenica da je moje lice živo, da krv teče njime, to je prvi korak i to sam rekao i liječnicima. Rekao sam: 'Znate, i da ne progledam, da mi oko nije transplantirano nakon nesreće, barem biste mogli naučiti nešto novo kako biste pomogli sljedećem pacijentu'", ispričao je Aaron James.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene