Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP)
Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP) Foto: Afp

Kineske vlasti izdale su crveno upozorenje za istočni dio zemlje zbog dolaska supertajfuna Lekima, koji je već uzrokovao kaos u zračnom prometu nad Tajvanom.


Tajfun bi u subotu trebao pogoditi kinesku provinciju Zheiyang i deltu rijeke Jangce, kao i grad Šangaj, a vlasti upozoravaju da se radi o najvećem tajfunu u proteklih pet godina. U Šangaju su prestali s prodajom željezničkih karata, ne plove brodovi, a već je otkazan sav promet u provinciji Zheiyang.

Vezani članci Stručnjaci WHO-a stigli u Wuhan Testirani i završili u karanteni na dva tjedna: Stručnjaci stigli u Kinu u potrazi za odgovorima o koronavirusu Koronavirus, ilustracija Svjetska zdravstvena organizacija ne dijeli informacije o uspješnim tajvanskim mjerama u borbi protiv koronavirusa?

Lekima je već pogodio Tajvan, gdje su zatvorene škole, a više od 40.000 domova je bez struje. Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba. U potresu je jedna žena iz Novog Taipeija poginula u svom domu kada je na nju pao ormar. (Hina)