Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP)
Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP)

Kineske vlasti izdale su crveno upozorenje za istočni dio zemlje zbog dolaska supertajfuna Lekima, koji je već uzrokovao kaos u zračnom prometu nad Tajvanom.


Tajfun bi u subotu trebao pogoditi kinesku provinciju Zheiyang i deltu rijeke Jangce, kao i grad Šangaj, a vlasti upozoravaju da se radi o najvećem tajfunu u proteklih pet godina. U Šangaju su prestali s prodajom željezničkih karata, ne plove brodovi, a već je otkazan sav promet u provinciji Zheiyang.

Vezani članci Prosvjednici blokirali aerodrom u Hong Kongu (Foto: AFP) - 2 Žestok sukob prosvjednika i policije u Hong Kongu: Na aerodromu pretukli policajca, on izvadio oružje kako bi se spasio Wei Fenghe (Foto: AFP) Kinezi poručuju: "Rat s SAD-om bio bi katastrofa za svijet, no borit ćemo se do kraja"

Lekima je već pogodio Tajvan, gdje su zatvorene škole, a više od 40.000 domova je bez struje. Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba. U potresu je jedna žena iz Novog Taipeija poginula u svom domu kada je na nju pao ormar. (Hina)