Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP)
Tajvanu i Kini prijeti superoluja (Foto: AFP) Foto: Afp

Kineske vlasti izdale su crveno upozorenje za istočni dio zemlje zbog dolaska supertajfuna Lekima, koji je već uzrokovao kaos u zračnom prometu nad Tajvanom.


Tajfun bi u subotu trebao pogoditi kinesku provinciju Zheiyang i deltu rijeke Jangce, kao i grad Šangaj, a vlasti upozoravaju da se radi o najvećem tajfunu u proteklih pet godina. U Šangaju su prestali s prodajom željezničkih karata, ne plove brodovi, a već je otkazan sav promet u provinciji Zheiyang.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Prvi slučaj koronavirusa u Africi, u Pekingu samo jučer umrlo 143 ljudi Tajfun poharao istok Kine (Foto: AFP) - 2 Snažan tajfun i kiša nosili sve pred sobom, kuće nestajale na klizištima: Najmanje 44 poginulih i 16 nestalih

Lekima je već pogodio Tajvan, gdje su zatvorene škole, a više od 40.000 domova je bez struje. Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba. U potresu je jedna žena iz Novog Taipeija poginula u svom domu kada je na nju pao ormar. (Hina)