Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđeni podvig

Ovako Kinezi planiraju POVEZATI SVIJET!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio plana je izgradnja tunela koji bi premostio barijeru između Rusije i Aljaske, a njegova izgradnja bila bi neviđeni podvig inženjerstva.

Kina planira povezati svijet brzom željeznicom, a plan uključuje i podvodnu vezu s SAD-om. Riječ je o trasi dugoj 13 tisuća kilometara, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta" Kineski brzi vlak (Foto: Dnevnik.hr) - 4 16 vagona Kina predstavila vlak koji dostiže brzinu od 350 km/h, može primiti više od tisuću putnika

Linija koju je predložila kineska Akademija tehničkih znanosti startala bi na sjeveroistoku Kine, putovala kroz Sibir, preko Beringovog prolaza i Kanade do SAD-a.

Panika u vlaku: Zmija se 'ukrcala' u vlak za Osijek

Ostale planirane linije vode do Londona preko Pariza, Berlina i Moskve, te do Njemačke preko Irana i Turske. U tijeku su pregovori.

Četvrta linija koja Kinu povezuje sa Signapurom preko Vijetnama, Kambodže, Tajlanda i Malezije već je u izgradnji. U tijeku je i sastavljanje prijedloga linija koje bi povezivale Kinu s Afrikom.

Neviđeni podvig

Strukturno najambiciozniji prijedlog je američko-kineska veza koja bi zahtijevala gradnju 200 kilometara tunela potrebnih za premostiti jaz između Rusije i Aljaske. Ako bude izgrađen bit će to najduži podvodni tunel i neviđeni podvig inženjerstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene