Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranio 32 osobe

Kinezi pogubili napadača na vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposleni muškarac koji je napao i nožem teško ranio 32 osobe, većinom djecu, u dječjem vrtiću na istoku Kine, pogubljen je u nedjelju, objavila je agencija Xinhua.

Xu Yuyuan (47) izbo je nožem 29 djece i tri odrasle osobe 29. travnja u dječjem vrtiću u Taixingu, u pokrajini Jiangsuu, što je treći takav napad u Kini od 23. ožujka, nakon kojega su se dogodila još dva. 'Xu Yuyuan je pogubljen jutros', potvrdio je predstavnik suda u pokrajini Jiangsuu, koji nije htio otkriti identitet. Xu je napao djecu, među kojima su većina bili četverogodišnjaci, nožem dugim 20 cm. Usto je ranio dvije odgojiteljice i zaštitara koji su ga pokušali svladati. Četiri osobe su teško ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

U pet sličnih napada koji su se u zadnja dva mjeseca dogodili u kineskim školama život je izgubilo 17 osoba, među kojima 15 djece, a više od 80 je ozlijeđeno. Dvojica napadača su izvršila samoubojstvo. Xu Yuyuan, koji je zadnjih devet godina bio bez posla, osuđen je na smrt 15. svibnja, nakon kratkog suđenja u kojem je sudjelovalo tristotinjak ljudi.

Xu je rekao da se htio 'osvetiti društvu' zbog niza problema u osobnom i poslovnom životu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene