Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezaposleni muškarac koji je napao i nožem teško ranio 32 osobe, većinom djecu, u dječjem vrtiću na istoku Kine, pogubljen je u nedjelju, objavila je agencija Xinhua.


Xu Yuyuan (47) izbo je nožem 29 djece i tri odrasle osobe 29. travnja u dječjem vrtiću u Taixingu, u pokrajini Jiangsuu, što je treći takav napad u Kini od 23. ožujka, nakon kojega su se dogodila još dva. 'Xu Yuyuan je pogubljen jutros', potvrdio je predstavnik suda u pokrajini Jiangsuu, koji nije htio otkriti identitet. Xu je napao djecu, među kojima su većina bili četverogodišnjaci, nožem dugim 20 cm. Usto je ranio dvije odgojiteljice i zaštitara koji su ga pokušali svladati. Četiri osobe su teško ozlijeđene.

U pet sličnih napada koji su se u zadnja dva mjeseca dogodili u kineskim školama život je izgubilo 17 osoba, među kojima 15 djece, a više od 80 je ozlijeđeno. Dvojica napadača su izvršila samoubojstvo. Xu Yuyuan, koji je zadnjih devet godina bio bez posla, osuđen je na smrt 15. svibnja, nakon kratkog suđenja u kojem je sudjelovalo tristotinjak ljudi.

Vezani članci Sumanuti napad nožem u Zagrebu Spasili ih kaputi i taksisti: Objavljeni detalji napada pomahnitalog manijaka koji je nožem ubadao prolaznike Sumanuti napad nožem u Zagrebu Sumanuti napad u Zagrebu: Pokušao opljačkati pekarnicu pa uzeo nož i izbo dvoje slučajnih prolaznika

Xu je rekao da se htio 'osvetiti društvu' zbog niza problema u osobnom i poslovnom životu.