Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: u prometnim nesrećama u 2006. više od 89.000 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 89.000 ljudi poginulo je 2006. godine na kineskim cestama, koje smatraju najopasnijima na svijetu, a to je 9,4 posto manje stradalih nego 2005.

Prvi puta od 2000. ima manje od 90.000 poginulih, rekao je jedan glasnogovornik ministarstva. U 2006. je bilo 378.781. prometnih nesreća, što je 15,9 posto manje nego godinu dana ranije, izvijestio je kineski tisak, pozivajući se na ministarstvo zdravstva

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Međutim Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) drži da je broj stradalih dva puta veći, jer se ta bilanca temelji na policijskim
statistikama, a ne uzima se u obzir bolničke podatke.

Takvo stanje uzrokuje povećani broj automobila u Kini posljednih godina, s relativno neiskusnim vozačima koji ne poštuju prometna i pravila sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene