Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kasni probni let jedinog putničkog zrakoplova kineske proizvodnje.


Probni let jedinog putničkog zrakoplova kineske proizvodnje Comaca C919 kasni, a prvi zrakoplovi bit će isporučeni možda i dvije godine nakon najavljenog roka, doznaje se iz izvora bliskih tom projektu.

Vezani članci Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju" Slika nije dostupna Avion Germanwingsa prisilno sletio zbog tehničkog kvara

Zrakoplov uskog trupa, koji će moći prevoziti između 156 i 168 putnika, čime Kina želi konkurirati modelima Airbusa A320 i Boeinga 737, trebao je probni let imati sredinom ove godine, ali iz dva se izvora doznaje da će se to odgoditi do prve polovice 2016., prenosi Reuters.

SUPERSILA Imaju nuklearno oružje kojim mogu napasti bilo koji dio svijeta

Isporuka prvih od ukupno 450 naručenih zrakoplova, inicijalno predviđena za 2018., također će vjerojatno kasniti, možda i do 2020., kažu isti izvori.

To je veliki udarac Kini jer će taj zrakoplov biti tehnički slabiji od poboljšanih modela 737 i A320, koji će u promet ući tijekom iduće dvije godine. Tržište uskotrupnih zrakoplova iznimno je lukrativno, na njega otpada više od 50 posto svih zrakoplova i Kina je polagala velike nade u C919.

Comac, tvrtka u državnom vlasništvu, nije želio komentirati informacije o problemima sa svojim zrakoplovom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook