Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće Pentagona

SUPERSILA Imaju nuklearno oružje kojim mogu napasti bilo koji dio svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina se pretvara u vojnu supersilu.

Kina ima desetke nuklearnih projektila kojima može pogoditi gotovo bilo koji dio Sjedinjenih Američkih Država, stoji u izvješću američkog ministarstva obrane za 2015. godinu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat'' Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

Godišnje izvješće Pentagona Kongresu o stanju kineske vojne sile fokusirano je na vojnu modernizaciju, moguću invaziju na Tajvan, napredak u svemirskoj tehnologiji i ubrzani razvoj oružja dalekog dometa.



Kina se, već je neko vrijeme jasno, pretvara u vojnu supersilu - sposobna uputiti nuklearnu bojevu glavu bilo gdje u svijetu, piše IBT. Procjenjuje se da Peking posjeduje 50 do 60 interkontinentalnih raketa (ICBM) koji su raspoređeni diljem zemlje. Osim njih, Kina ima i nuklearne projektile DF-31, CSS-3 i CSS-5 koji su namijenjeni zastrašivanju bližih vojnih sila, poput Rusije i Indije.

Kina obznanila razlog zašto abnormalno jača svoju vojsku

Kina ima i četiri nuklearne podmornice, a peta je u izgradnji.

Razvoj nuklearnog naoružanja u Kini potaknut je napretkom na tom području dva strateška takmaca, Rusije i Indije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene