Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponedjeljak ujutro ta je tragedija bila na naslovnicama gotovo svih informativnih portala u Kini.


Prizor koji je teško zamisliti snimile su subotu nadzorne kamere u trgovačkom centru u Jingzhouu, gradu u središnjoj pokrajini Hubeiju.

Vezani članci Bebe, ilustracija Očekivalo se da će trudnica roditi sedam beba, no bilo ih je još više: "Novorođenčad - pet djevojčica i četvorica dječaka i njihova majka su dobro" Natalie Imbruglia (Foto: Profimedia) Slavna pjevačica u 44. godini prvi put postala majka: Objavila slatku fotku, ali ime oca zasad nije otkrila

Na snimci se vidi žena u tridesetim godinama koja se penje pokretnim stepenicama. Kada je stigla na vrh uzima dijete u ruke dok se priprema za silazak kada se iznenada otvara tlo pod njezinim nogama, najvjerojatnije zbog slabo pričvršćenog poklopca na otvoru za održavanje uređaja.

Dvoje zaposlenika centra pritrčala su u pomoć ženi kojoj se još vidi samo gornji dio tijela iznad pojasa, ali ne mogu spriječiti da mehanizam ne ščepa nesretnicu.

Zadnjim snagama žena uspijeva izvući dijete iz otvora, a jedan zaposlenik ga prihvaća. Beživotno tijelo žrtve izvučeno je iz mehanizma nekoliko sati nakon nesreće.

Djevojčici prst zapeo u pokretnim stepenicama

U ponedjeljak ujutro ta je tragedija bila na naslovnicama gotovo svih informativnih portala u Kini.

Više od pola milijuna Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtualne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi. "Istinski primjer majčinskog instinkta", napisao je jedan korisnik. (Hina)

U prilogu se nalazi dio snimke ove tragedije. Zbog uznemirujućeg prizora snimku ne objavljujemo u cijelosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook