Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpušten zbog pronevjere

Kina: Bivši zaposlenik u banci bacio bombu, 39 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 39 osoba je ranjeno, od kojih 6 teško, u eksploziji bombe domaće izrade u banci u gradu Wuwei u kineskoj pokrajini Gansu, objavila je novinska agencija Xinhua.

Molotovljev koktel u banku Ujedinjene kooperative za kreditiranje poljoprivrede u okrugu Tianzhu donio je nezadovoljni bivši zaposlenik. Lokalni dužnosnici okruga priopćili su da je Yang Xianwen, po nacionalnosti Kinez, kojeg je banka prošlog mjeseca otpustila zbog pronevjere, bacio bocu s molotovljevim koktelom u dvoranu za sastanke gdje je eksplodirala i izazvala požar.

Yang je pobjegao, a policija traga za njim.

Službena agencija isrpva je javila da je u eksploziji i požaru više osoba poginulo, a nakon priopćenja lokalnih dužnosnika objavljeno je da je ozlijeđeno najmanje 39 osoba. Okrug Tanzhu autonoman je, a u njemu živi brojna tibetanska manjina. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene