Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica međuetničkih stvari

Kina: 40 tisuća kamera nadzire Urumqi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40.000 nadzornih kamera postavljeno je u Urumqiju, središtu autonomnog područja Xinjiang, na sjeverozapadu Kine, gdje su se prije gotovo godinu dana odvijali međuetnički sukobi, javljaju službeni mediji.

Kamere su postavljene posvuda - u autobusima, stanicama podzemne željeznice, školama ali i supermarketima te trgovačkim centrima kako bi se izbjeglo da se ponove događaji od prošlog ljeta, piše Xinjiang Economic Daily.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za terorizam Suđenje na stadionu: Izrečeno 55 kazni, od njih tri smrtne Slika nije dostupna Najmanje 16 mrtvih 'Razbojnici' naoružani eksplozivom i noževima napali policajce

Taj sustav video-nadzora, pod stalnom kontrolom u stožeru policije, uveden je zbog 'sigurnosti na javnim mjestima, kako bi se omogućilo ljudima svih etničkih skupina da kvalitetno koriste javne usluge i stvorio miran grad', piše dnevnik.

Vlasti su prošlog mjeseca najavile povećanu sigurnost u gradu.

U ponedjeljak 5. srpnja obilježava se prva obljetnica međuetničkih sukoba koji su potresli Xinjiang, u kojima je službeno poginulo više od 200 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene