Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužili ga za pokušaj puča

Amerikancu u Sj. Koreji prijeti smrtna kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka administracija ponovno će morati izvesti diplomatsku akciju kako bi iz Sjeverne Koreje izvukla svojeg državljanina.

Kenenth Bae je američki tour-operator korejskih korijena koji je u Sjevernoj Koreji uhićen još početkom studenog prošle godine. Analitičari kažu da bi ga Pjongjang mogao iskoristiti kao prevagu u budućim pregovorima s Washingtonom, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Truong My Lan Najavila žalbu Sud u Vijetnamu na smrt osudio građevinsku tajkunicu: Prijevarom došla do milijarda dolara Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Sjevernokorejska državna televizija objavila je kako je Bae 'u procesu istrage priznao počinjenje zločina usmjerenih rušenju vrha sjevernokorejske komunističke partije te kako je to priznanje potkrijepljeno dokazima'.

>> SAD: Zahtjev Sjeverne Koreje da je se prizna kao nukelarnu silu nije realističan

Prema zakonima ove zemlje, ako ga optuže kao terorista, Bae bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom. Inače, Bae je šesti Amerikanac od 2009. godine kojeg su zadržale sjevernokorejske vlasti. Do sada ih je Washington uspio izbaviti žestokim diplomatskim akcijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene