Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči lansiranja sporne rakete

Kim Jong Un pregledao postrojenja obalne artiljerije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slike mladog Kim Jong Una, vođe Sjeverne Koreje na kojima se vidi kako pregledava vojna postrojenja, objavljene su u programu tamošnje državne televizije.

Nepoznato je kada je Kim Jong Un posjetio vojnu bazu u Ryo Isletu, na istočnoj obali Sjeverne Koreje, ali televizijski izvještaj intrigantan je po tome što je objavljen u vrijeme kada je Sjeverna Koreja najavila lansiranje rakete sa zapada zemlje. Lansiranje bi se trebalo dogoditi između 12. i 16. travnja.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Prema izvještaju objavljenom u srijedu u službenoj novinskoj agenciji Sjeverne Koreje, Kim je posjetio vojnu bazu i 'naučio o političkoj i ideološkoj edukaciji vojnika'. Kim je pregledao postrojenja obalne artiljerije, vojne predavaonice, zdravstveni kompleks vojske, skladište hrane, plastenik u kojem se sadi povrće te mnoge druge vojne objekte, javila je agencija.

>> Satelitske snimke S. Koreje: Ubrzali pripreme za lansiranje!

Državni mediji Sjeverne Koreje kontinuirano izvještavaju o Kimovoj inspekciji raznih vojnih jedinica nakon što je njegov otac preminuo prošlog prosinca. Sjeverna Koreja u međuvremenu, objavila je da je namjena lansiranja rakete, slanje meteorološkog satelita u orbitu. Ali, SAD smatra da je lansiranje satelita samo prikrivanje testiranja interkontinentalnog balističkog projektila koji bi jednog dana mogao nositi nuklearnu bojnu glavu.

Mediji Sjeverne Koreje također su izvijestili kako će se 11. travnja održati sastanak Radničke partije na kojemu bi, kako se očekuje, Kim Jong-un trebao biti proglašen glavnim tajnikom stranke čime bi se potvrdio njegova pozicija vrhovnog vođe te kako će osim toga postati i šef vojnog odbora, piše CNN.

Washington tvrdi da će lansiranje ukinuti dogovor od 29. veljače, pod kojim je Sjeverna Koreja pristala zamrznuti nuklearne aktivnosti i pridržavati se moratorija o testiranju nuklearnih i dalekometnih projektila u zamjenu za 240.000 tona pomoći u hrani.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene