Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak intervju

Kim Jong Un-ov diplomat otkrio kako su ubili tetka: 'Nisu ga rastrgali psi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bio je predan pravnom sustavu, suđeno mu je i priznao je krivnju', kaže veleposlanik Hyun Hak-bong za Kimovog tetka. Sve ostalo je, kaže, 'politička propaganda neprijatelja'.

Sjevernokrojeski diplomat u intervjuu za Sky News okrivio je SAD za napetu situaciju na korejskom poluotoku. Odnosi između dviju zemalja mogli bi se, tvrdi, normalizirati kada bi Washington odustao od neprijateljske politike. Veleposlanik Sjeverne Koreje u Velikoj Britaniji, Hyun Hak-bong pozvao je Južnu Koreju da odustane od nadolazećih vojnih vježbi s Amerikancima. Ne može, kaže, predvidjeti kako će Sjeverna Koreja reagirati ako se takva vježba ipak održi.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Kim Jong Un dao pogubiti SVE tetkove rođake, čak i maloljetne!

'Nije korisno za Sjedinjene Američke Države da ostanu u Južnoj Koreji. Čine situaciju napetom tako što donose vojnu opremu i remete mir na poluotoku slijeđenjem neprijateljske politike', rekao je.

Detaljnije progovorio o pogubljenju Kimovog ujaka

Veleposlanik se detaljnije objasnio što je stajalo iza pogubljenja Jang Song Thaeka, Kim Jong Unovog ujaka. 'Pa, Jang Song Thaerk počinio je mnogo zločina, i protiv stranke i protiv vlade. Također, iskorištavao je svoju moć kako bi kočio nacionalnu ekonomiju i njezino nastojanje da se poboljša životni standard ljudi', rekao je.

Priča da su Jang Song Thaeka rastrgali psi potječe iz satiričke objave

'Samo tijekom 2009. godine potrošio je 4,6 milijuna eura. Počinio je ogromne zločine protiv vlade, naroda, države', zaključio je i dodao kako ga je stranka u nekoliko navrata pomilovala kada je pogriješio. Međutim, ovaj put njegovi su zločini, tvrdi, prešli dopuštenu razinu.

Predali su ga pravnom sustavu, sudili mu, a na suđenju je priznao krivnju, kaže veleposlanik. Na temelju tamošnjih zakona zatim je pogubljen. 'Osuđen je na smrt i streljan', kaže. Na tvrdnje da su ujaka na smrt izgrizli psi samo se nasmijao.

Na pitanje novinara da potvrdi sudbinu ujakove obitelji koja je navodno također pogubljena, kao i svi koji su mu bili lojalni, veleposlanik je rekao kako je riječ o političkoj propagandi njihovih neprijatelja. 'Mislim da ta izmišljena izvješća ne zaslužuju moj komentar. Znam da je on bio kažnjen, ali je li kažnjena njegova obitelj, to ne znam', objasnio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene