Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularni diktator

Najveća politička pobjeda u povijesti čovječanstva - osvojio 100 posto glasova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski mediji potvrdili su u ponedjeljak da je vođa te zemlje Kim Jong-un parlamentarnim izborima u nedjelju osvojio 100 posto glasova u svojoj izbornoj jedinici, kao i da je odaziv bio stopostotan, javlja BBC.

Njegovih 100 posto glasova u planinskom okrugu Paektu odražava 'potpunu potporu' koju mu daje narod u zemlji, objavila je agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

'Svi glasači u izbornoj jedinici broj 111 su glasovali, a 100 posto njih je glasovalo za Kim Jong-una. To predstavlja izraz apsolutne podrške i povjerenja u vrhovnog vođu Kim Jong-una, s obzirom da su mu svi do jednoga ponovo iskazali lojalnost', kaže KCNA.

To je prvi puta da su održani takvi izvori otkad je Kim preuzeo vlast. On je postao lider Sjeverne Koreje nakon smrti oca Kim Jong-ila 2011.

Drama u S.Koreji: Masovno trgaju izborne plakate Kim Jong-una!

Izbori za Vrhovnu narodnu skupštinu se održavaju svake pete godine, a ta institucija obično zasjeda dvaput godišnje kako bi službeno usvojila proračun ili druge odluke vladajuće stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene