Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski mediji potvrdili su u ponedjeljak da je vođa te zemlje Kim Jong-un parlamentarnim izborima u nedjelju osvojio 100 posto glasova u svojoj izbornoj jedinici, kao i da je odaziv bio stopostotan, javlja BBC.


Njegovih 100 posto glasova u planinskom okrugu Paektu odražava 'potpunu potporu' koju mu daje narod u zemlji, objavila je agencija KCNA.

Vezani članci Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

'Svi glasači u izbornoj jedinici broj 111 su glasovali, a 100 posto njih je glasovalo za Kim Jong-una. To predstavlja izraz apsolutne podrške i povjerenja u vrhovnog vođu Kim Jong-una, s obzirom da su mu svi do jednoga ponovo iskazali lojalnost', kaže KCNA.

To je prvi puta da su održani takvi izvori otkad je Kim preuzeo vlast. On je postao lider Sjeverne Koreje nakon smrti oca Kim Jong-ila 2011.

Drama u S.Koreji: Masovno trgaju izborne plakate Kim Jong-una!

Izbori za Vrhovnu narodnu skupštinu se održavaju svake pete godine, a ta institucija obično zasjeda dvaput godišnje kako bi službeno usvojila proračun ili druge odluke vladajuće stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook