Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ekstremistička djelovanja'

Drama u S.Koreji: Masovno trgaju izborne plakate Kim Jong-una!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog takvih 'ekstremističkih djelovanja', vlasti su vojnike koji patroliraju duž državne granice povukli s položaja i rasporedili po ulicama da bi se izbjeglo dalje trganje plakata s Kim Jong-unovim likom.

U Sjevernoj Koreji održavaju se izbori. Kao i u svakom totalitarnom društvu, pobjednik je naravno unaprijed poznat pa vjerojatni reizbor diktatora Kim Jong-una nije iznenađenje koje zaslužuje preveliko osvrtanje na situaciju. No, postoji jedan detalj koji ukazuje na iznimnost ovih izbora, a koji je dovoljno jak indikator da u tzv. Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji ne teče 'med i mlijeko', što bi dali sugerirati tamošnji državni mediji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Britanski Telegraph prenosi izvještaje novinara s terena koji svjedoče o sve većem neposluhu Sjevernokorejaca spram tamošnje vlasti. Pred sam dan izbora saziva 13. Vrhovne narodne skupštine zavladala je velika napetost jer su u nekim dijelovima zemlje građani masovno uklanjali predizborne plakate s natpisima 'Svi glasamo za' i 'Konsolidirajmo naš revolucionarni suverenitet' kojima ih se pozivalo na birališta.

Zbog takvih 'ekstremističkih djelovanja', vlasti su vojnike koji patroliraju duž državne granice povukli s položaja i rasporedili po ulicama da bi se izbjeglo dalje trganje plakata s Kim Jong-unovim likom.

Sjeverna Koreja bira: Da ne bi bilo zabune kandidat je samo jedan

'U gradu Jongjunu netko je srušio i uništio oglasnu ploču. Predsjednik mjesnog odbora optužen je da je dopustio 'sabotažu'. To je izazvalo veliku gužvu i 24-satni nadzor biračkih mjesta u okolici, javlja Asiapress.

Dok građani negoduju, vlasti i dalje provode propagandu. Državni mediji izvještavaju o sljedbenicima i agitatorima režima koji prepuni entuzijazma dolaze na biračko mjesto zaokružiti ime jedinog kandidata koji se navodi na izbornom listiću. Glasovanje je obavezno za sve građane. Oni koji odluče prekrižiti ime vladajuće partije, najvjerojatnije će prekrižiti i vlastitu budućnost.

Iako ne postoje podaci o tome koliko se građana odlučuje za takvu opciju, poznato je da država i za najmanji politički neposluh kažnjava deportacijom u radne logore. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene