Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očito nasljeđuje vlast

Kim Jong ilov mlađi sin nazvan Sjajnim Drugom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjevernokorejskim je novinama objavljeno da je najmlađi sin autoritarnoga čelnika te zemlje dobio naslov 'Sjajni Drug' što bi moglo biti snažan signal da će taj mladić postati nasljednik Kim Jong Ila na čelu komunističkog režima.

Južnokorejski i američki obavještajci otkrili su na ovotjednu sastanku da je 26-godišnji Kim Jong Un dobio naslov 'Yongmyong-han Dongij' što bi se dalo prevesti kao 'Sjajni Drug', objavio je južnokorejski list JoonAng Ilbo. Novine se pozivaju na neidentificirana obavještajca koji je rekao kako taj naslov znači da će Sjeverna Koreja sada proizvesti kult ličnosti mladoga Kima, kao što je učinjeno i za njegova djeda i oca, Kim Jong Ila i Kim Il Sunga, jedinu dvojicu čelnika te zatvorene komunističke zemlje. (Hina)

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Stručnjaci skeptični: Sjeverna Koreja sama će odrediti rokove za denuklearizaciju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene