Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga još traje

Kijev: 'Ima tek ogrebotine po licu, priča o otmici je lažna!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni aktivist Dmitri Bulatov još uvijek je na intenzivnoj njezi te je s obzirom na njegovo stanje zatražen kućni pritvor umjesto zatvora.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Leonid Kožara izjavio je u subotu da je oponent Dmitro Bulatov, operiran nakon što je mučen tjedan dana, "dobrog zdravlja" te da ima tek "ogrebotinu po obrazu".

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

"Čini se da priča o njegovoj navodnoj otmici i mučenju apsolutno ne stoji", kazao je Kožara na TV postaji Al-Jazeera.

"Istraga se nastavlja. Tjelesno, muškarac se dobro drži, ima tek ogrebotinu na obrazu", nastavio je on, upitan u okviru Konferencije o sigurnosti u Muenchenu.

'Proboli su mi ruke, razapeli me. Sjekli su mi uho, lice...'

Te riječi koje su izazvale lavinu zgroženih komentara u Ukrajini "ne odražavaju stvaran stav ministra Kožare prema toj tragičnoj situaciji", objavilo je ministarstvo u priopćenju u subotu navečer.

"Ministar duboko žali zbog onog što se dogodilo Dmitru Bulatovu i želi mu brzi oporavak", navodi isti izvor.

Odvjetnik Bulatova kazao je u subotu da je njegov klijent operiran prethodnog dana i ima šavove te je još uvijek na "intenzivnoj njezi".

Njemačka je u subotu predložila da primi aktivista na medicinsku njegu.

VIDEO Ukrajina gori, a policajci se sanjkaju!

Priča Dmitra Bulatova (35), oporbenog aktivista koji tvrdi da je otet 22. siječnja u Kijevu i ostavljen u šumi u četvrtak 30., nakon što su ga mučile nepoznate osobe, izazvala je strah od potajne represije.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak da Bulatova traže od 24. siječnja kao "osumnjičenika za organiziranje masovnih nemira", što je moglo pretpostaviti njegov smještaj u pritvor.

No, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, zatražen je kućni pritvor. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene