Komemoracija za Jamala Khashoggija u Washingtonu (Foto: AFP)
Komemoracija za Jamala Khashoggija u Washingtonu (Foto: AFP) Foto: Afp

"Nadam se, što god da mu se dogodilo, da je bilo minimalno bolno i da je trajalo kratko. Ili da je barem umro mirno", rekao je Abdullah Khashoggi (33) sa suzama u očima


Sinovi ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija u emotivnom intervjuu za CNN zatražili su da im se izruči tijelo njihova oca, kojeg su opisali kao "velikodušnog i vrlo hrabrog" čovjeka.

Vezani članci Saudijski novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Godinu dana od ubojstva koje je šokiralo svijet: Nastavlja se potraga za pravdom za saudijskog novinara Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Objavljen jezivi transkript audiosnimke: "Je li moguće staviti tijelo u vreću? - Ne, pretežak je... ali znam dobro rezati"

"Nadam se, što god da mu se dogodilo, da je bilo minimalno bolno i da je trajalo kratko. Ili da je barem umro mirno", rekao je Abdullah Khashoggi (33) sa suzama u očima, sjedeći uz brata Salaha (35).

Braća su dodala da bez očeva tijela njegova obitelj nema mjesto na kojemu za njime može u tišini i privatnosti žalovati.

"Samo ga želimo pokopamo na groblju u Medini uz ostatak obitelji", poručili su sinovi tijekom intervjua koji su dali u Washingtonu, prvome nakon njegova ubojstva prije nešto više od mjesec dana. 

Tijelo rastvoreno kiselinom?

"Potrebno je istražiti izvješće o tome da je tijelo ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija otopljeno u kiselini", izjavio je u ponedjeljak turski potpredsjednik Fuat Oktay.

"Ostaje pitanje tko je izdao zapovijed. To je ono na što mi sad tražimo odgovor. Drugo je pitanje gdje je tijelo...", dodao je Oktay, prenosi Jerusalem Post.

Podsjetimo, turske vlasti i dalje tragaju za tijelom Saudijca za kojeg se sumnja da ga je ubila ekipa poslana iz Rijada u saudijskom veleposlanstvu u Istanbulu 2. listopada. Prošlog tjedna turski državni odvjetnik rekao je da je Khashoggijevo tijelo raskomadano nakon što je zadavljen te da je njegovo ubojstvo bilo unaprijed planirano. Pojavila se i teorija da su njegovi ostaci razgrađeni u kiselini.